Šodien bija tā otrā.
Sīkumi. Saules pielietas debesis. Rīta sarma. Disertācija pārlasīta un salabota jau līdz 4.nodaļas beigām (kopā ir 5 nodaļas). Ziņa no Hampshire Athletic Club, ka viņi ir saskaņojuši ar pilsētu un cer, un plāno atvērties jau nākamnedēļ (Sports! Baseins! Urrā!). Atmaksāti 55 USD par Lyft braucienu uz lidostu (Izrādās, IIE atmaksā ceļa izdevumus, kas saistīti ar nokļūšanu uz lidostu, ja tie pārsniedz 50 usd. Tātad man paveicās, ka tas students noziedēja un es nevis samaksāju cash 40 usd, bet gan ar pārskaitījumu – 55, ko varēju iesniegt un saņemt izdevumu atlīdzinājumu).
2lbs mīdijas. Kad tās atnes no veikala, ieliek katliņā ar vēsu sālsūdeni. 1 ēdamkarote (tbsp) uz litru (receptē – quart) ūdens. Tām ūdenī esot jātusējas 10-15min, nu tieši tik ilgi, kamēr sagriežam šalotes un nomizojam ķiplokus. (Šajā laikā nevienai mīdijai nebūtu jāatveras, ja atveras – tā ir veca un izmetama vai noticis kas cits ļauns).
Tālāk ir tā, ka receptēs sausā vīna daudzums uz 2 lbs mīdijas variē no 2 caps līdz ½ caps. Dažās receptēs vajag 2 šalotes, dažās – pat nevienu. Ķiploku daudzums arī mainās no 4-1. Daži cep sviestā, daži – olīveļļā. Daži liek klāt citronu, daži ne. Daži pieliek piparus, daži ne. Arī cepšanas laiks atšķiras.
Es ieteiktu sīpolus (1 šaloti) un ķiplokus (2-3 daiviņas) vispirms apcept – eļļā vai sviestā, kā nu patīk. Piebērt mazliet sāli, melnos piparus. Kad sīpoli liekas gatavi (pēc apt. 3 min), pieliet vīnu (1 cup pietiks) un uzvārīt.
Tad tajā visā iebērt mīdijas un vārīt sākumā 3 minūtes, tad sakratīt un vēl 2 minūtes pavārīt. Teorētiski visām mīdijām jābūt vaļā pēc šīm 5 min. Ja kāda nav vaļā – tā ir jāizmet. Tad visam pāri var pārliet mazliet citrona sulas un pārkaisīt pētersīļus un gatavs. Šādi arī tā “zupa”, kas izveidojas, ir lieliska un apēdama līdz pēdējai pilītei.
Re kā, sanāca kulinārais blogs. Bez bildēm, jo mīdijas pazuda zibenīgi. Es pat nepaguvu atcerēties nofotografēt.